fbpx

Ανακαλύψτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να κάνετε πρακτική άσκηση ή εισαγωγική εργασία στη Γερμανία.

Βυθιστείτε στον ζωντανό γερμανικό πολιτισμό.

Βυθιστείτε στη δυναμική κουλτούρα της Γερμανίας, μιας χώρας που συνδυάζει ένα πλούσιο ιστορικό μωσαϊκό με τη σύγχρονη καινοτομία. Από τους πολυσύχναστους δρόμους του Βερολίνου, του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού σταθμού της Ευρώπης, μέχρι τα ήσυχα καταφύγια στο ένα τρίτο της δασοσκεπούς περιοχής της, η Γερμανία προσφέρει ένα ποικίλο σκηνικό για την ανάπτυξη και την εξερεύνηση της καριέρας σας. Το ξέρατε; Η Γερμανία δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και μια χώρα γλωσσικής ποικιλομορφίας, με τα γερμανικά να είναι η τρίτη πιο διαδεδομένη γλώσσα παγκοσμίως.

Για όσους επιθυμούν να προωθήσουν την επαγγελματική τους πορεία στη Γερμανία, η Piktalent είναι η πύλη σας. Είμαστε αφοσιωμένοι στο να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ φιλόδοξων επαγγελματιών και των αμέτρητων ευκαιριών στις γερμανικές μητροπόλεις, όπως το Βερολίνο, το οποίο είναι εννέα φορές μεγαλύτερο από το Παρίσι, και το Μόναχο, γνωστό για το θρυλικό Oktoberfest. Οι συνεργασίες μας με κορυφαίες γερμανικές εταιρείες και ιδρύματα, σας προσφέρουν εμπειρίες που θα αναβαθμίσουν την επαγγελματική σας πορεία. Με περισσότερα από 20.000 κάστρα να κοσμούν το τοπίο, η περιπέτειά σας στη Γερμανία δεν είναι απλώς μια κίνηση καριέρας – είναι ένα βήμα σε έναν κόσμο όπου η ιστορία και η πρόοδος συγκλίνουν. Ξεκινήστε τη γερμανική σας οδύσσεια μαζί μας σήμερα!

Υπηρεσίες Piktalent για τη Γερμανία

Παρέχουμε μια σειρά υπηρεσιών για να κάνουμε την εμπειρία της πρακτικής άσκησης αξέχαστη.

Αναζήτηση όλων

Προσαρμοσμένα προγράμματα κινητικότητας για ομάδες

Σας βοηθάμε να δημιουργήσετε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης ειδικά προσαρμοσμένο για κάθε ομάδα.

Erasmus + κινητικότητα και έργα

Διαχειριζόμαστε προγράμματα κινητικότητας και συνεργαζόμαστε με ενώσεις Erasmus σε όλο τον κόσμο. Αποστολή μας είναι να ενδυναμώσουμε τους μαθητές, τους επαγγελματίες και τους οργανισμούς, ώστε να γίνουν παγκόσμιοι πολίτες!

Πρόσληψη νέων ταλέντων

Κάνουμε προσλήψεις για εσάς! Αφήστε μας να ανιχνεύσουμε τα καλύτερα νέα ταλέντα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του οργανισμού σας, βοηθώντας σας να ανακαλύψετε αξιόλογα νέα ταλέντα.

Προσαρμοσμένα προγράμματα πρακτικής άσκησης για φοιτητές

Αφήστε μας να οργανώσουμε την τέλεια πρακτική σας άσκηση – προσφέρουμε μια εμπειρία προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας!

Βοήθεια και τεκμηρίωση φοιτητικής βίζας στη Γερμανία

Χρειάζεστε βοήθεια με τις αιτήσεις βίζας; Κάνουμε τη διαδικασία αίτησης θεώρησης εύκολη και χωρίς άγχος. Σας παρέχουμε την απαραίτητη υποστήριξη για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα!

Νομοθεσία και απαιτήσεις για εργασία στη Γερμανία

Παρέχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και υποστήριξη για να διασφαλίσουμε ότι η εμπειρία σας στη Γερμανία θα είναι ευχάριστη και ότι θα έχετε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για να ξεκινήσετε την καριέρα σας.

pexels-anna-shvets-12662857

Γερμανικές φοιτητικές βίζες

Κανονισμοί πρακτικής άσκησης για ημεδαπούς και αλλοδαπούς

Γερμανικές θεωρήσεις εργασίας

Κανονισμοί εργασίας για αλλοδαπούς

UE / NON UE

Επιλεξιμότητα και κατευθυντήριες γραμμές του Piktalent

Πριν κάνετε αίτηση για εργασία ή πρακτική άσκηση στη Γερμανία μέσω του Piktalent, είναι σημαντικό να κατανοήσετε την επιλεξιμότητα και τις κατευθυντήριες γραμμές που απαιτούνται για να εργαστείτε στη χώρα.

Ελέγξτε την επιλεξιμότητα και τις κατευθυντήριες γραμμές της Γερμανίας

Πεδία πρακτικής άσκησης

Οι θέσεις πρακτικής άσκησης κυμαίνονται από 3 έως 12 μήνες και προσφέρουν ευκαιρίες σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, όπως:

Ανακαλύψτε την υπηρεσία μας για την προσαρμοσμένη πρακτική άσκηση για φοιτητέςΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γερμανία Προτεινόμενες πόλεις

Η Γερμανία είναι μια χώρα που βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης.

Αναζήτηση όλων των χωρών

Βερολίνο


Ντίσελντορφ


Κολωνία


Μόναχο


Αμβούργο


Στουτγάρδη


Άαχεν


Φρανκφούρτη


Βόννη


Βρέμη

Η γερμανική οικονομία

Από το 2023, η οικονομία της Γερμανίας, η οποία προηγουμένως ήταν η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις. Παρατηρήθηκε οικονομική στασιμότητα, με ελαφρά συρρίκνωση του ΑΕΠ λόγω παραγόντων όπως ο υψηλός πληθωρισμός, οι τιμές της ενέργειας και το εξασθενημένο διεθνές εμπόριο. Παρά τους αντίξοους αυτούς παράγοντες, η Γερμανία παραμένει ένα υψηλά βιομηχανοποιημένο κράτος με ανθεκτική και διαφοροποιημένη οικονομία. Βασικοί τομείς όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, η μηχανολογία, τα ηλεκτρονικά, τα φαρμακευτικά προϊόντα, τα χημικά, η επεξεργασία τροφίμων και οι τηλεπικοινωνίες εξακολουθούν να είναι σημαντικοί, αν και με επιφυλακτικές προοπτικές ανάπτυξης.

Ο τομέας των υπηρεσιών, αν και εξακολουθεί να προσφέρει ευκαιρίες, ιδίως στον τουρισμό, τη φιλοξενία και το λιανικό εμπόριο, ενδέχεται να παρουσιάσει επιβράδυνση καθώς η οικονομία προσαρμόζεται στο τρέχον δημοσιονομικό κλίμα. Παρόλα αυτά, τα παγκοσμίου φήμης πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα της Γερμανίας είναι φάροι καινοτομίας και ανάπτυξης, που μπορούν να οδηγήσουν στη μελλοντική οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη.

Γερμανικός πολιτισμός

Το πολιτιστικό τοπίο της Γερμανίας παραμένει πλούσιο και ζωντανό, με την κουζίνα, τη μουσική, την τέχνη και την αρχιτεκτονική της να προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Εμβληματικά ορόσημα όπως η Πύλη του Βρανδεμβούργου, ο Καθεδρικός Ναός της Κολωνίας και το Κάστρο Νόισβανσταϊν εξακολουθούν να συμβολίζουν την ιστορική και αισθητική σημασία του έθνους.

Περιβάλλον εργασίας

Η γερμανική αγορά εργασίας το 2023 αντικατοπτρίζει μια σύνθετη εικόνα. Ενώ τα επίπεδα απασχόλησης παρουσίασαν μικρές διακυμάνσεις, το συνολικό ποσοστό απασχόλησης παρέμεινε σχετικά σταθερό. Ωστόσο, η ανεργία σημείωσε μικρή αύξηση, γεγονός που υποδηλώνει τα πρώτα σημάδια πίεσης υπό τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες. Για τους νέους επαγγελματίες, η Γερμανία εξακολουθεί να προσφέρει πολλές ευκαιρίες, αλλά ο ανταγωνισμός έχει ενταθεί. Το γλωσσικό εμπόδιο παραμένει ένα πρόβλημα για τους διεθνείς αναζητούντες εργασία, αλλά με τα κατάλληλα προσόντα και την προσαρμοστικότητα, η γερμανική αγορά εργασίας μπορεί να είναι αποδοτική.

Υπό το πρίσμα αυτών των επικαιροποιήσεων, είναι ζωτικής σημασίας για τους επαγγελματίες να είναι καλά προετοιμασμένοι και προσαρμόσιμοι όταν διερευνούν ευκαιρίες σταδιοδρομίας στη Γερμανία. Το οικονομικό τοπίο μπορεί να αλλάζει, αλλά με μια στρατηγική προσέγγιση και προθυμία να αντιμετωπίσετε τις νέες προκλήσεις, υπάρχουν ακόμη πολλές δυνατότητες επιτυχίας σε αυτή τη δυναμική χώρα.

Αν ψάχνετε για μια σπουδαία εμπειρία στην Ευρώπη, η Γερμανία είναι το ιδανικό μέρος!

Σχετικά με τη Γερμανία

Γνωρίστε τη Γερμανία με το Piktalent

Βερολίνο

Χειμώνας 0/3 °C (32/37 °F)
Καλοκαίρι 23/26 °C (73/79 °F)

Στο χορό του νομίσματος, το κόστος ζωής στη Γερμανία κάνει πιρουέτες μεταξύ 1.200 και 3.000 ευρώ μηνιαίως για ένα άτομο.

Ο μέσος ετήσιος μισθός φτάνει περίπου τα 53.118 ευρώ μεικτά ετησίως από το 2023.

Εάν ενδιαφέρεστε να βρείτε εργασία ή πρακτική άσκηση στη Γερμανία

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τον πίνακα των κενών θέσεων εργασίας μας.

Διαθέσιμες κενές θέσεις εργασίας στη Γερμανία


Συμβούλιο κενών θέσεων