fbpx

Πρακτική άσκηση στο Λίβερπουλ

Η έναρξη μιας πρακτικής άσκησης στο Λίβερπουλ εγγυάται μια αξιοσημείωτη και ικανοποιητική εμπειρία.

Το Λίβερπουλ είναι μια πόλη στη βορειοδυτική Αγγλία, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Mersey. Είναι γνωστή για την πλούσια ιστορία, την αρχιτεκτονική και την πολιτιστική της κληρονομιά.

Η πόλη είναι η γενέτειρα των Beatles και υπάρχουν πολλά μέρη γύρω από την πόλη που σχετίζονται με το συγκρότημα. Το Λίβερπουλ διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές κτιρίων που έχουν χαρακτηριστεί ως διατηρητέα κτίρια κατηγορίας Ι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η οικονομία του Λίβερπουλ είναι πολυποίκιλη, με σημαντικούς κλάδους, όπως η ψηφιακή και δημιουργική βιομηχανία, τα χρηματοοικονομικά και οι επαγγελματικές υπηρεσίες, καθώς και η μεταποίηση και η μηχανική. Η πόλη έχει πλούσια ναυτική ιστορία και η αποβάθρα Albert Dock, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Οφέλη της πρακτικής άσκησης στο Λίβερπουλ

Η επιλογή μιας πρακτικής άσκησης στο Λίβερπουλ προσφέρει μια πολύτιμη ευκαιρία να αποκτήσετε πρακτική εμπειρία στον τομέα που επιθυμείτε, ενώ παράλληλα βυθίζεστε σε ένα πολιτιστικά εμπλουτισμένο περιβάλλον.

Εγγραφείτε σε αυτό το πρόγραμμα για να δημιουργήσετε μόνιμες σχέσεις με άτομα από διαφορετικά πολιτιστικά υπόβαθρα σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας μια ανεκτίμητη και διαφωτιστική εμπειρία. Μην χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε τα ακόλουθα οφέλη:

  • Πολιτιστικές απολαύσεις

Η πόλη διαθέτει μια ζωντανή πολιτιστική σκηνή με μουσεία, γκαλερί και θέατρα που γιορτάζουν την πλούσια ιστορία της, συμπεριλαμβανομένων των Beatles και του ναυτικού της παρελθόντος.

  • Η ακμάζουσα οικονομία του Λίβερπουλ

Η οικονομία του Λίβερπουλ είναι πολυποίκιλη και προσφέρει θέσεις πρακτικής άσκησης σε διάφορους κλάδους, όπως η ψηφιακή και η δημιουργική βιομηχανία, τα χρηματοοικονομικά και οι επαγγελματικές υπηρεσίες, καθώς και η μεταποίηση και η μηχανική.

  • Χαμηλότερο κόστος διαβίωσης

Το κόστος διαβίωσης στο Λίβερπουλ είναι γενικά χαμηλότερο από άλλες μεγάλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως το Λονδίνο, καθιστώντας το μια προσιτή επιλογή για τους ασκούμενους.

  • Ευκαιρίες δικτύωσης

Το Λίβερπουλ διαθέτει μια ισχυρή επιχειρηματική κοινότητα, με πολλές εκδηλώσεις δικτύωσης και ευκαιρίες για τους ασκούμενους να συνδεθούν με επαγγελματίες του τομέα τους.

pexels-neil-martin-465655

Μέρη για να επισκεφθείτε στο Λίβερπουλ

Πεδία πρακτικής άσκησης

Το πρόγραμμά μας, προσφέρει πρακτική άσκηση σε διάφορους τομείς και η διάρκεια της πρακτικής άσκησης ποικίλλει ανάλογα με το πρόγραμμα, αλλά συνήθως κυμαίνεται από 3 έως 12 μήνες. Τα προγράμματα αυτά προσφέρουν πολύτιμη εργασιακή εμπειρία σε διάφορους τομείς, όπως:

Η Piktalent είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα, όπου φοιτητές, εκπαιδευτικά ιδρύματα και εταιρείες μπορούν να βρουν ο ένας τον άλλον με ευκολία. Η εγγραφή, η υποβολή αιτήσεων για κενές θέσεις εργασίας και η χρήση του συστήματός μας είναι δωρεάν. Επιπλέον, όλες οι βασικές υπηρεσίες μας είναι εντελώς δωρεάν για τους φοιτητές και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Για τους φοιτητές ή τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που χρειάζονται επιπλέον βοήθεια και προσωπική υποστήριξη για την οργάνωση τοποθετήσεων κινητικότητας, διαθέτουμε προσαρμοσμένες λύσεις, οι οποίες ενδέχεται να απαιτούν την καταβολή αμοιβής για την παροχή υπηρεσιών.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την πρακτική άσκηση στο Λίβερπουλ, Ηνωμένο Βασίλειο

Το Λίβερπουλ προσφέρει θέσεις πρακτικής άσκησης σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, όπως:

  1. Ψηφιακό και δημιουργικό: με ευκαιρίες για πρακτική άσκηση σε τομείς όπως η ανάπτυξη ιστοσελίδων, ο γραφιστικός σχεδιασμός και το ψηφιακό μάρκετινγκ.

  2. Χρηματοοικονομικές και επαγγελματικές υπηρεσίες: με διαθέσιμες θέσεις πρακτικής άσκησης σε τομείς όπως η λογιστική, οι τράπεζες και οι ασφάλειες.

  3. Παραγωγή και μηχανική: με διαθέσιμες θέσεις πρακτικής άσκησης σε τομείς όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, η αεροδιαστημική και η προηγμένη κατασκευή.

  4. Επιστήμες υγείας και ζωής: με διαθέσιμες θέσεις πρακτικής άσκησης σε τομείς όπως η κλινική έρευνα, η ιατρική τεχνολογία και η δημόσια υγεία.

  5. Φιλοξενία και τουρισμός: με διαθέσιμες θέσεις πρακτικής άσκησης σε τομείς όπως η διαχείριση ξενοδοχείων, ο σχεδιασμός εκδηλώσεων και η ξενάγηση.

Το Λίβερπουλ προσφέρει μια ποικιλία κοινωνικών δραστηριοτήτων, όπως:

  1. Μουσική και νυχτερινή ζωή: με πολυάριθμους χώρους που προσφέρουν ζωντανή μουσική, DJs και χορό. Η πόλη διαθέτει επίσης έντονη νυχτερινή ζωή, με πολλά μπαρ και κλαμπ για να διαλέξετε.

  2. Αθλητισμός και γυμναστική: Το Λίβερπουλ φιλοξενεί δύο ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Premier League, την Liverpool FC και την Everton FC, και έχει έντονη αθλητική κουλτούρα. Η πόλη διαθέτει επίσης πολλά γυμναστήρια και αθλητικούς συλλόγους που προσφέρουν μια σειρά από δραστηριότητες.

  3. Τέχνες και πολιτισμός: Πολλά μουσεία, γκαλερί και ιστορικά μνημεία που μπορείτε να εξερευνήσετε. Η πόλη φιλοξενεί επίσης διάφορα καλλιτεχνικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

  4. Φαγητό και ποτό: Πολλά εστιατόρια προσφέρουν πιάτα από όλο τον κόσμο. Η πόλη έχει επίσης έντονη κουλτούρα καφέ, με πολλά ανεξάρτητα καφέ και ψητοπωλεία για να διαλέξετε.

  5. Υπαίθριες δραστηριότητες: Το Λίβερπουλ βρίσκεται στον ποταμό Mersey και διαθέτει πολλά πάρκα και πράσινους χώρους για εξερεύνηση. Η πόλη προσφέρει επίσης ευκαιρίες για βαρκάδα, καγιάκ και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες.

Η δυνατότητα μερικής απασχόλησης κατά τη διάρκεια μιας πρακτικής άσκησης στο Λίβερπουλ θα εξαρτηθεί από τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου προγράμματος πρακτικής άσκησης και τους κανονισμούς της βίζας.

Σε γενικές γραμμές, οι κάτοχοι φοιτητικής βίζας Tier 4 επιτρέπεται να εργάζονται με μερική απασχόληση έως 20 ώρες την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της περιόδου σπουδών και με πλήρη απασχόληση κατά τη διάρκεια των διακοπών. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένα προγράμματα πρακτικής άσκησης μπορεί να έχουν αυστηρές απαιτήσεις σχετικά με τον χρόνο που μπορείτε να αφιερώσετε στην πρακτική άσκηση και μπορεί να μην σας επιτρέπουν να εργαστείτε εκτός του προγράμματος.

Είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με τον συντονιστή του προγράμματος πρακτικής άσκησης και τον χορηγό της βίζας σας για να διαπιστώσετε αν επιτρέπεται η εργασία μερικής απασχόλησης και αν υπάρχουν περιορισμοί ή απαιτήσεις.

Το κόστος διαβίωσης στο Λίβερπουλ ως ασκούμενος θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, όπως η διαμονή, η μεταφορά, το φαγητό και οι κοινωνικές δραστηριότητες.

Κοινόχρηστη διαμονή: £300-£500 (345€- 575€)
Μεταφορά: £50-£70 (57€-80€)
Φαγητό εκτός σπιτιού: £100-£200 (115€-230€)
Υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση, φυσικό αέριο…): £100-£200 (115€-230€)
Παντοπωλεία: £120-£200 (138€-230€)

Μέσο κόστος διαβίωσης μεταξύ: £600-£1200 (690€-1380€)

Για να κατανοήσετε καλύτερα, συμβουλευτείτε αυτή τη πηγή.

Υπηρεσίες Piktalent για το Ηνωμένο Βασίλειο

Μπορούμε να σας παρέχουμε μια σειρά από υπηρεσίες για να κάνουμε την εμπειρία της πρακτικής σας άσκησης αξέχαστη.

pexels-charles-pragnell-2536478
pexels-john-mckenna-13830397
pexels-mike-bird-13516515
pexels-tatiana-11866119
ferris-wheel-g2768eb944_1920
martin-dawson-Bu4CmntcyIs-unsplash
phil-kiel-z-4C4ECNw_U-unsplash
bobbie-m-bYjfI33nK6Y-unsplash