fbpx

Πρακτική άσκηση στη Λισαβόνα

Η πρακτική άσκηση στη Λισαβόνα μπορεί να είναι μια καταπληκτική εμπειρία που προσφέρει επαγγελματική ανάπτυξη και προσωπικό εμπλουτισμό.

Η Λισαβόνα, η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, είναι ένας ζωντανός και κοσμοπολίτικος προορισμός, γνωστός για την πλούσια ιστορία, την εκπληκτική αρχιτεκτονική και τα πολιτιστικά αξιοθέατα. Με μια ακμάζουσα επιχειρηματική κοινότητα, η Λισαβόνα προσφέρει πληθώρα ευκαιριών για πρακτική άσκηση σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων.

Από νεοσύστατες επιχειρήσεις έως πολυεθνικές εταιρείες, η Λισαβόνα διαθέτει ένα ποικιλόμορφο και δυναμικό επιχειρηματικό τοπίο που προσφέρει πολύτιμη εμπειρία και ευκαιρίες δικτύωσης για τους ασκούμενους. Εκτός από τις επαγγελματικές ευκαιρίες, η Λισαβόνα προσφέρει υψηλή ποιότητα ζωής με ήπιο κλίμα, προσιτό κόστος ζωής και χαλαρό μεσογειακό τρόπο ζωής.

Είτε επιθυμείτε να αποκτήσετε εμπειρία στο μάρκετινγκ, τα οικονομικά, την τεχνολογία ή σε οποιονδήποτε άλλο τομέα, η Λισαβόνα είναι ένας φανταστικός προορισμός για ασκούμενους που επιθυμούν να εξερευνήσουν έναν νέο πολιτισμό και παράλληλα να αναπτύξουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες.

Οφέλη της πρακτικής άσκησης στη Λισαβόνα

Ως ασκούμενος, θα έχετε την ευκαιρία να συνεργαστείτε με ειδικούς στον τομέα σας, να αναπτύξετε το επαγγελματικό σας δίκτυο και να αποκτήσετε πρακτική εμπειρία σε διάφορους κλάδους.

Ελάτε μαζί μας σε ένα αξιοσημείωτο ταξίδι για να βυθιστείτε στον ζωντανό τοπικό πολιτισμό και να αποκτήσετε ανεκτίμητη τεχνογνωσία στον τομέα που επιθυμείτε. Αδράξτε την ευκαιρία να απολαύσετε τα ακόλουθα οφέλη:

  • Ξεκλειδώστε τις δυνατότητες καριέρας σας

Η Λισαβόνα φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, όπως η τεχνολογία, τα χρηματοοικονομικά, ο τουρισμός και πολλά άλλα. Ως ασκούμενος, θα έχετε την ευκαιρία να συνεργαστείτε με ειδικούς του κλάδου, να αποκτήσετε πρακτική εμπειρία και να αναπτύξετε νέες δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν να προωθήσετε την καριέρα σας.

  • Απολαύστε την πολιτιστική εμβάπτιση

Η Λισαβόνα είναι μια πόλη με πλούσια ιστορία, εκπληκτική αρχιτεκτονική και νόστιμη κουζίνα. Ως ασκούμενος, θα έχετε την ευκαιρία να εντρυφήσετε στον Πορτογαλικό πολιτισμό, να εξερευνήσετε τα αξιοθέατα και τα μουσεία της πόλης και να δοκιμάσετε παραδοσιακά Πορτογαλικά πιάτα.

  • Απελευθερώστε το επιχειρηματικό σας πνεύμα

Αυτή η πόλη έχει μια ακμάζουσα σκηνή νεοφυών επιχειρήσεων, με πολλές διεθνείς εταιρείες να εγκαθίστανται στην πόλη. Ως ασκούμενος, θα έχετε την ευκαιρία να εμπλακείτε στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων, να μάθετε από ειδικούς στον τομέα και ενδεχομένως να ξεκινήσετε τα δικά σας επιχειρηματικά εγχειρήματα στο μέλλον.

  • Ζήστε την καλύτερη εμπειρία της Πορτογαλίας και όχι μόνο

Αυτό το μέρος βρίσκεται κοντά σε πολλούς άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Πορτογαλία και την Ευρώπη, καθιστώντας το μια εξαιρετική βάση για αποδράσεις το Σαββατοκύριακο και ταξίδια. Από την εξερεύνηση των παραλιών του Αλγκάρβε μέχρι την επίσκεψη σε ιστορικές πόλεις όπως το Πόρτο, δεν λείπουν τα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε κατά την πρακτική σας άσκηση στη Λισαβόνα.

lisbon-g6fe79b62a_1920

Πρέπει να πάτε στη Λισαβόνα

Πεδία πρακτικής άσκησης

Το πρόγραμμά μας, προσφέρει πρακτική άσκηση σε διάφορους τομείς και η διάρκεια της πρακτικής άσκησης ποικίλλει ανάλογα με το πρόγραμμα, αλλά συνήθως κυμαίνεται από 3 έως 12 μήνες. Τα προγράμματα αυτά προσφέρουν πολύτιμη εργασιακή εμπειρία σε διάφορους τομείς, όπως:

Η Piktalent είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα όπου φοιτητές, εκπαιδευτικά ιδρύματα και εταιρείες μπορούν να βρουν ο ένας τον άλλον με ευκολία. Η εγγραφή, η υποβολή αιτήσεων για κενές θέσεις εργασίας και η χρήση του συστήματός μας είναι δωρεάν. Επιπλέον, όλες οι βασικές υπηρεσίες μας είναι εντελώς δωρεάν για τους φοιτητές και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Για τους φοιτητές ή τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που χρειάζονται επιπλέον βοήθεια και προσωπική υποστήριξη για την οργάνωση τοποθετήσεων κινητικότητας, διαθέτουμε προσαρμοσμένες λύσεις, οι οποίες ενδέχεται να απαιτούν την καταβολή αμοιβής για την παροχή υπηρεσιών.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την πρακτική άσκηση στη Λισαβόνα, Πορτογαλία

Ναι, μπορείτε να κάνετε πρακτική άσκηση στη Λισαβόνα χωρίς να μιλάτε Πορτογαλικά. Αν και κάποια γνώση της γλώσσας μπορεί να είναι χρήσιμη για την καθημερινή επικοινωνία, πολλές θέσεις πρακτικής άσκησης στη Λισαβόνα διεξάγονται στα αγγλικά.

Ωστόσο, συνιστάται να μάθετε κάποια βασικά πορτογαλικά για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία σας και να ενσωματωθείτε καλύτερα στην τοπική κουλτούρα. Υπάρχουν επίσης σχολεία ξένων γλωσσών στη Λισαβόνα που προσφέρουν μαθήματα Πορτογαλικής γλώσσας για αλλοδαπούς.

Για να κάνετε πρακτική άσκηση στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, πρέπει να πληροίτε διάφορες προϋποθέσεις:

  1. Βίζα: Εάν δεν είστε πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να αποκτήσετε έγκυρη βίζα για τη διάρκεια της πρακτικής σας άσκησης.

  2. Ηλικία: Οι περισσότερες θέσεις πρακτικής άσκησης στη Λισαβόνα απαιτούν να είστε τουλάχιστον 18 ετών. Ορισμένες θέσεις πρακτικής άσκησης μπορεί να έχουν όρια ηλικίας ανάλογα με τον κλάδο ή τη θέση.

  3. Εκπαίδευση: Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι σε πρόγραμμα σπουδών σε πανεπιστήμιο ή να έχετε αποφοιτήσει πρόσφατα. Ορισμένες θέσεις πρακτικής άσκησης μπορεί να έχουν συγκεκριμένες εκπαιδευτικές απαιτήσεις ανάλογα με τον κλάδο ή τη θέση.

  4. Γλώσσα: Πολλές θέσεις πρακτικής άσκησης στη Λισαβόνα απαιτούν γνώση της αγγλικής γλώσσας. Ορισμένες θέσεις πρακτικής άσκησης μπορεί να απαιτούν γνώση άλλων γλωσσών, όπως τα Ισπανικά ή τα Γαλλικά.

  5. Άδεια εργασίας: Εάν είστε πολίτης χώρας εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να χρειαστεί να λάβετε άδεια εργασίας για να κάνετε πρακτική άσκηση στη Λισαβόνα. Αυτό εξαρτάται από τη διάρκεια και τη φύση της πρακτικής σας άσκησης.

  6. Ασφάλιση: Πολλές θέσεις πρακτικής άσκησης στη Λισαβόνα απαιτούν να έχετε έγκυρη ασφάλιση υγείας για τη διάρκεια της πρακτικής σας άσκησης. Είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με τον εργοδότη ή το πρόγραμμά σας για να επιβεβαιώσετε τις απαιτήσεις ασφάλισης.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι απαιτήσεις της πρακτικής άσκησης μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον εργοδότη, τον κλάδο και τον τύπο της πρακτικής άσκησης. Συνιστάται να ερευνήσετε διεξοδικά και να επιβεβαιώσετε τις συγκεκριμένες απαιτήσεις για κάθε πρακτική άσκηση για την οποία ενδιαφέρεστε να υποβάλετε αίτηση.

Η πρακτική άσκηση στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας έχει πολλά πλεονεκτήματα. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

  1. Πολιτιστική εμπειρία: Η Λισαβόνα είναι μια όμορφη πόλη με πλούσιο πολιτισμό και ιστορία. Η πρακτική άσκηση στη Λισαβόνα θα σας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσετε την Πορτογαλική κουλτούρα, να μάθετε τη γλώσσα και να δοκιμάσετε νόστιμη τοπική κουζίνα.

  2. Επαγγελματική εμπειρία: Η Λισαβόνα έχει μια ακμάζουσα οικονομία και ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, από την τεχνολογία έως τον τουρισμό. Η πρακτική άσκηση στη Λισαβόνα θα σας προσφέρει πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία και έκθεση σε ένα διεθνές περιβάλλον εργασίας.

  3. Ευκαιρίες δικτύωσης: Η Λισαβόνα φιλοξενεί πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις, πολυεθνικές εταιρείες και επαγγελματικές ενώσεις, γεγονός που την καθιστά ένα εξαιρετικό μέρος για να χτίσετε το επαγγελματικό σας δίκτυο. Θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε επαγγελματίες του κλάδου, να παρακολουθήσετε εκδηλώσεις και συνέδρια και να κάνετε πολύτιμες διασυνδέσεις.

  4. Γλωσσικές δεξιότητες: Η εκμάθηση της Πορτογαλικής γλώσσας μπορεί να είναι πολύτιμο πλεονέκτημα για την καριέρα σας. Η πρακτική άσκηση στη Λισαβόνα θα σας δώσει την ευκαιρία να εξασκηθείτε και να βελτιώσετε τις γνώσεις σας στην Πορτογαλική γλώσσα.

  5. Ταξιδιωτικές ευκαιρίες: Η Πορτογαλία είναι μια πανέμορφη χώρα με πολλά μοναδικά και ενδιαφέροντα μέρη για εξερεύνηση. Η Λισαβόνα είναι μια εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε άλλα μέρη της Πορτογαλίας, καθώς και κοντινές χώρες όπως η Ισπανία και το Μαρόκο.

  6. Προσωπική ανάπτυξη: Η πρακτική άσκηση στο εξωτερικό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προκαλέσετε τον εαυτό σας, να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας και να αποκτήσετε μια νέα προοπτική για τον κόσμο. Θα μάθετε να είστε ανεξάρτητοι, προσαρμοστικοί και με αυτοπεποίθηση, που μπορεί να είναι πολύτιμες δεξιότητες για οποιαδήποτε καριέρα.

Το κόστος διαβίωσης στη Λισαβόνα μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τον τρόπο ζωής και τις προτιμήσεις σας. Η διαμονή, η μεταφορά και το φαγητό είναι γενικά προσιτά, αλλά έξοδα όπως η ψυχαγωγία και τα ταξίδια μπορούν να αυξηθούν.

Διαμονή: 300€-800€
Μεταφορά: 30€-50€
Φαγητό έξω: 100€-250€
Παντοπωλεία: 100€-200€
Ηλεκτρισμός και άλλα: 100€-250€

Μέσο κόστος διαβίωσης μεταξύ 600€-1600€

Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.

Η Λισαβόνα διαθέτει μια πολυποίκιλη οικονομία με πολλές βιομηχανίες που προσφέρουν θέσεις πρακτικής άσκησης. Ακολουθούν μερικοί από τους πιο δημοφιλείς κλάδους για πρακτική άσκηση στη Λισαβόνα:

  1. Τεχνολογία: Ειδικά στους τομείς της ανάπτυξης λογισμικού, της τεχνητής νοημοσύνης και του fintech.

  2. Τουρισμός και φιλοξενία: Η Λισαβόνα είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός και υπάρχουν πολλές διαθέσιμες θέσεις πρακτικής άσκησης σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και τουριστικές εταιρείες.

  3. Επιχειρήσεις και χρηματοοικονομικά: Η Λισαβόνα έχει έναν ισχυρό επιχειρηματικό και χρηματοπιστωτικό τομέα, με πολλές ευκαιρίες για πρακτική άσκηση στον τραπεζικό, λογιστικό και συμβουλευτικό τομέα.

  4. Μάρκετινγκ και διαφήμιση: Πολλές εταιρείες στη Λισαβόνα διαθέτουν τμήματα μάρκετινγκ και διαφήμισης, προσφέροντας πρακτική άσκηση σε τομείς όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το branding και την έρευνα αγοράς.

  5. Εκπαίδευση: Η Λισαβόνα διαθέτει πολλά πανεπιστήμια και σχολεία ξένων γλωσσών, που προσφέρουν πρακτική άσκηση στη διδασκαλία και τη διοίκηση της εκπαίδευσης.

  6. Δημιουργικές βιομηχανίες: Η Λισαβόνα έχει μια ακμάζουσα σκηνή τέχνης και πολιτισμού, με ευκαιρίες για πρακτική άσκηση σε τομείς όπως ο σχεδιασμός, η παραγωγή μέσων ενημέρωσης και ο προγραμματισμός εκδηλώσεων.

  7. Μη κερδοσκοπικές οργανώσεις: Υπάρχουν πολλές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις στη Λισαβόνα που ασχολούνται με θέματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον και τη κοινωνική δικαιοσύνη, προσφέροντας πρακτική άσκηση σε τομείς όπως η συγκέντρωση πόρων, η υπεράσπιση και η διαχείριση προγραμμάτων.

Piktalent Υπηρεσίες για την Πορτογαλία

Μπορούμε να σας παρέχουμε μια σειρά από υπηρεσίες για να κάνουμε την εμπειρία της πρακτικής σας άσκησης αξέχαστη.

belem-tower-gdc21a29be_1920
lisbon-g0d662f6c5_1920
pexels-kaique-rocha-3568788
joao-tHXYEsqGMnY-unsplash
pexels-max-avans-5069525
pexels-tiff-ng-3130810
dessy-dimcheva-IU1QUXkD-90-unsplash
isabella-abreu-0lJDg5PhO0Q-unsplash