fbpx

Ανακαλύψτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να κάνετε πρακτική άσκηση, πρακτική άσκηση φοιτητών ή εισαγωγική εργασία στην Πορτογαλία

Βυθιστείτε στη μαγευτική Πορτογαλία.

Αγκαλιάστε τον ζωντανό πολιτισμό και την ιστορία της Πορτογαλίας καθώς ξεκινάτε ένα μοναδικό ταξίδι καριέρας. Η Πορτογαλία, ένα από τα παλαιότερα έθνη της Ευρώπης, έχει τα σύνορά της καθορισμένα από το 1139, προσφέροντας ένα πλούσιο ιστορικό σκηνικό για τις επαγγελματικές σας προσπάθειες. Η χώρα δεν είναι γνωστή μόνο για την ιστορική της σημασία, αλλά και για το γεγονός ότι είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός φελλού στον κόσμο, συνεισφέροντας πάνω από το 70% των παγκόσμιων εξαγωγών φελλού. Αυτό αντικατοπτρίζει τη βαθιά σύνδεση της Πορτογαλίας με τη φύση και τις βιώσιμες πρακτικές.

Στην Πορτογαλία, μπορείτε να περιηγηθείτε στους ίδιους δρόμους που υπήρξαν μάρτυρες της Εποχής των Ανακαλύψεων, η οποία ώθησε τη χώρα να γίνει η πρώτη παγκόσμια ναυτική δύναμη. Εδώ, θα βρείτε το παλαιότερο βιβλιοπωλείο του κόσμου, το βιβλιοπωλείο Bertrand στη Λισαβόνα, μια απόδειξη της μακρόχρονης λογοτεχνικής παράδοσης της χώρας. Με τη Piktalent μπορείτε να χαράξετε μια πορεία μέσα από το ιστορικό παρελθόν και το δυναμικό παρόν της Πορτογαλίας, βάζοντας πλώρη για ένα μέλλον γεμάτο υποσχέσεις και ανακαλύψεις. Ξεκινήστε το πορτογαλικό σας ταξίδι μαζί μας σήμερα!

Piktalent Υπηρεσίες για την Πορτογαλία

Παρέχουμε μια σειρά υπηρεσιών για να κάνουμε την εμπειρία της πρακτικής άσκησης αξέχαστη.

Νομοθεσία και απαιτήσεις για εργασία στην Πορτογαλία

Πιστεύουμε ότι η εμπειρία της πρακτικής σας άσκησης στην Πορτογαλία θα πρέπει να είναι ευχάριστη και ικανοποιητική. Γι’ αυτό σας παρέχουμε ολοκληρωμένη υποστήριξη και πόρους για να διασφαλίσουμε ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε την καριέρα σας.

pexels-anna-shvets-12662857

Πορτογαλικές φοιτητικές βίζες

Κανονισμοί πρακτικής άσκησης για ημεδαπούς και αλλοδαπούς

Πορτογαλικές θεωρήσεις εργασίας

Κανονισμοί εργασίας για αλλοδαπούς
UE / NON UE

Επιλεξιμότητα και κατευθυντήριες γραμμές του Piktalent

Πριν κάνετε αίτηση για εργασία ή πρακτική άσκηση στην Πορτογαλία μέσω του Piktalent, είναι σημαντικό να κατανοήσετε την επιλεξιμότητα και τις κατευθυντήριες γραμμές που απαιτούνται για να εργαστείτε στη χώρα.

Πεδία πρακτικής άσκησης

Οι θέσεις πρακτικής άσκησης κυμαίνονται από 3 έως 12 μήνες και προσφέρουν ευκαιρίες σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, όπως:

Πορτογαλία Προτεινόμενες πόλεις

Η Πορτογαλία είναι μια γοητευτική χώρα που βρίσκεται στη δυτική ακτή της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Η Πορτογαλική οικονομία

Η οικονομία της Πορτογαλίας ακμάζει με τους διαφοροποιημένους τομείς της, καθιστώντας την την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ιβηρικής Χερσονήσου. Η χώρα διαθέτει μια σειρά από βιομηχανίες, όπως η κλωστοϋφαντουργία, η ένδυση, η υπόδηση, η γεωργία, η αλιεία, οι κατασκευές, τα ηλεκτρονικά, οι τηλεπικοινωνίες και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η Πορτογαλία είναι σημαντικός παραγωγός κρασιού και φελλού, γεγονός που προστίθεται στην πολιτιστική της κληρονομιά.

Ο τομέας των υπηρεσιών, με προεξάρχοντα τον τουρισμό, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην οικονομία της Πορτογαλίας. Με την πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της, τις εκπληκτικές παραλίες και τα μαγευτικά φυσικά τοπία της, η Πορτογαλία προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Ο τομέας της μεταποίησης, ιδίως στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας, της ένδυσης, της υπόδησης και των ηλεκτρονικών ειδών, συμβάλλει επίσης σημαντικά στην οικονομία. Ενταχθείτε στο συναρπαστικό εργατικό δυναμικό και βυθιστείτε στον πολιτισμό και τη βιομηχανία της Πορτογαλίας.

Πορτογαλικός πολιτισμός

Η Πορτογαλία είναι μια χώρα με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά! Από την απολαυστική κουζίνα της μέχρι τη γεμάτη ψυχή μουσική Fado, η Πορτογαλία προσφέρει μια μοναδική και ποικίλη εμπειρία για τους επισκέπτες. Ένα από τα πιο εμβληματικά ορόσημα της Πορτογαλίας, ο Πύργος Μπελέμ, στέκεται περήφανα στις όχθες του ποταμού Τάγου και έχει αναγνωριστεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Αλλά δεν είναι μόνο γι’ αυτό που φημίζεται η Πορτογαλία. Είναι επίσης η πατρίδα μερικών από τα καλύτερα κρασιά του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου κρασιού πόρτο που παράγεται στην κοιλάδα Ντούρο. Οι γραφικοί αμπελώνες και οι πεζούλες της Κοιλάδας Ντούρο είναι ένα αξιοθέατο και προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να επιδοθούν σε γευσιγνωσίες κρασιού, απολαμβάνοντας παράλληλα θέα που κόβει την ανάσα.

Περιβάλλον εργασίας

Η Πορτογαλία είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να εργαστεί κανείς, με μια οικονομία που ανθεί, και υπάρχουν άφθονες ευκαιρίες για νέους επαγγελματίες. Αν και η πορτογαλική αγορά εργασίας μπορεί να είναι επίσης ανταγωνιστική, είναι σημαντικό να είστε καλά προετοιμασμένοι όταν κάνετε αίτηση για θέσεις εργασίας ή πρακτική άσκηση. Τα γλωσσικά εμπόδια μπορεί επίσης να αποτελέσουν πρόκληση για τους αλλοδαπούς που επιθυμούν να εργαστούν στην Πορτογαλία. Ωστόσο, με τις κατάλληλες δεξιότητες και τη σωστή στάση, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες σε αυτή τη συναρπαστική και ευημερούσα χώρα.

Επιπλέον, η Πορτογαλία έχει υψηλό βιοτικό επίπεδο με πολλές σπουδαίες πόλεις, όπως η Λισαβόνα και το Πόρτο, που προσφέρουν έντονο πολιτισμό και συναρπαστική νυχτερινή ζωή.

Αν αναζητάτε μια εξαιρετική εμπειρία εργασίας και διαβίωσης στην Ευρώπη, η Πορτογαλία είναι το ιδανικό μέρος για εσάς!

Σχετικά με την Πορτογαλία

Γνωρίστε την Πορτογαλία με την Piktalent

Λισαβόνα

  • Πορτογαλικά
  • Mirandese (περιφερειακή γλώσσα που ομιλείται στην περιοχή Miranda do Douro)

Χειμώνας 8 έως 17°C (46 έως 63°F) Καλοκαίρι 20 έως 28°C (68 έως 82°F)

800-1200 ευρώ το μήνα (περίπου 1317 δολάρια ΗΠΑ)

Για τον επιμελή εργαζόμενο, ο μέσος μισθός ανέρχεται σε περίπου 33.000 ευρώ ετησίως το 2023.

Εάν ενδιαφέρεστε να βρείτε εργασία ή πρακτική άσκηση στην Πορτογαλία

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τον πίνακα των κενών θέσεων εργασίας μας.

Διαθέσιμες κενές θέσεις εργασίας στην Πορτογαλία

Συμβούλιο κενών θέσεων