fbpx

Ανακαλύψτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να κάνετε πρακτική άσκηση, τοποθέτηση φοιτητών ή εισαγωγική εργασία στο Βέλγιο

Βυθιστείτε στη ζωντανή Βελγική κουλτούρα.

Αγκαλιάστε τη μοναδική γοητεία του Βελγίου και ξεκινήστε ένα εξαιρετικό ταξίδι καριέρας. Το Βέλγιο προσφέρει ένα μείγμα μεσαιωνικών πόλεων, αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής και πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Το γνωρίζατε; Το Βέλγιο είναι τρίγλωσση χώρα, με επίσημες γλώσσες τα Ολλανδικά, τα Γαλλικά και τα Γερμανικά. Είναι επίσης γνωστή για τις υπέροχες σοκολάτες της και συχνά πιστώνεται με την εφεύρεση των τηγανητών πατάτων.

Για φοιτητές και πρόσφατους απόφοιτους που αναζητούν εξαιρετική πρακτική άσκηση ή εργασιακή εμπειρία στο Βέλγιο, η Piktalent είναι η δική σας πλατφόρμα. Συνδέουμε φιλόδοξους νέους επαγγελματίες με εξαιρετικές ευκαιρίες σε Βελγικές πόλεις όπως οι Βρυξέλλες, η Αμβέρσα και η Γάνδη. Οι ισχυρές συνεργασίες μας με κορυφαίες εταιρείες και ιδρύματα στο Βέλγιο παρέχουν εμπειρίες που μπορούν να αποτελέσουν καταλύτη για την επιτυχία σας.

Piktalent Υπηρεσίες για το Βέλγιο

Παρέχουμε μια σειρά υπηρεσιών για να κάνουμε την εμπειρία της πρακτικής άσκησης αξέχαστη.

Νομοθεσία και Απαιτήσεις για εργασία στο Βέλγιο

Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε την ευχάριστη εμπειρία σας στο Βέλγιο και να σας παρέχουμε ολοκληρωμένη υποστήριξη για να ξεκινήσετε την καριέρα σας με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεστε.

pexels-anna-shvets-12662857

Βελγική Φοιτητική Βίζα

Κανονισμοί πρακτικής άσκησης για ημεδαπούς και αλλοδαπούς

Βελγικές Βίζες Εργασίας

Κανονισμοί εργασίας για αλλοδαπούς
UE / NON UE

Επιλεξιμότητα και κατευθυντήριες γραμμές της Piktalent

Για να διασφαλίσετε μια ομαλή διαδικασία υποβολής αίτησης μέσω της Piktalent για εργασία ή πρακτική άσκηση στο Βέλγιο, είναι ζωτικής σημασίας να εξοικειωθείτε με τα κριτήρια επιλεξιμότητας και τις κατευθυντήριες γραμμές που είναι απαραίτητες για την εργασία στη χώρα.

Πεδία Πρακτικής Άσκησης

Οι θέσεις πρακτικής άσκησης κυμαίνονται από 3 έως 12 μήνες και προσφέρουν ευκαιρίες σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, όπως:

Βέλγιο Προτεινόμενες πόλεις

Το Βέλγιο είναι μια μικρή χώρα στην καρδιά της Ευρώπης

Η Βελγική οικονομία

Η οικονομία του Βελγίου, ιδίως το 2023, εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο ανταγωνιστικές παγκοσμίως. Οι Βρυξέλλες, η πρωτεύουσα, παραμένει κόμβος για πολυεθνικές και διεθνείς οργανισμούς. Στους βασικούς τομείς περιλαμβάνονται τα χημικά, η μηχανική και η επεξεργασία τροφίμων. Η αγορά εργασίας ρυθμίζεται σε μεγάλο βαθμό, προσφέροντας ισχυρή προστασία στους εργαζομένους, συμβάλλοντας σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα και σε μια ποικιλόμορφη δεξαμενή ταλέντων από όλο τον κόσμο.

Το 2023, η Βελγική οικονομία παρουσιάζει ανθεκτικότητα και ανάπτυξη. Το πραγματικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5% το πρώτο τρίμηνο, υποδηλώνοντας ανάκαμψη από τη στασιμότητα που παρατηρήθηκε το προηγούμενο έτος. Η ανάπτυξη αυτή αναμένεται να συνεχιστεί, με προβλεπόμενη επέκταση 0,4% το δεύτερο τρίμηνο και 0,3% το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Παρά τις παγκόσμιες οικονομικές προκλήσεις, η οικονομία του Βελγίου παραμένει σταθερή και πολλά υποσχόμενη για τους υποψήφιους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

Βελγικός πολιτισμός

Η φήμη του Βελγίου για το νόστιμο φαγητό συνεχίζει να ακμάζει. Διάσημη για τη σοκολάτα, τις βάφλες και τα μύδια της, η χώρα προσφέρει ένα γαστρονομικό ταξίδι για κάθε ουρανίσκο. Η κουλτούρα χαρακτηρίζεται από φιλικότητα και οι Βέλγοι είναι γνωστοί για την αγάπη τους για τις γιορτές, που συχνά περιλαμβάνουν μουσική, φαγητό και, φυσικά, μπύρα. Οι πόλεις είναι κοσμοπολίτικες και διαθέτουν πολιτιστικά αξιοθέατα όπως θέατρα, κινηματογράφους, χώρους ζωντανής μουσικής και έντονη νυχτερινή ζωή.

Περιβάλλον εργασίας

Οι Βέλγοι εκτιμούν ιδιαίτερα την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, με τυπική εβδομαδιαία εργασία 38 ωρών και τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες πληρωμένων διακοπών ετησίως. Η συνέπεια και ο επαγγελματισμός είναι χαρακτηριστικά του Βελγικού χώρου εργασίας, όπου δίνεται έμφαση στην ομαδική εργασία και τη συνεργασία. Οι συνεδριάσεις και οι συζητήσεις είναι συνηθισμένες για τη συλλογική λήψη αποφάσεων.

Το εργατικό δυναμικό στο Βέλγιο είναι ποικιλόμορφο και οι εταιρείες δεσμεύονται να προωθήσουν ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς που σέβεται το φύλο, την εθνικότητα και το πολιτισμικό υπόβαθρο.

Το Βέλγιο προσφέρει μια εξαιρετική ευρωπαϊκή εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε!

Σχετικά με το Βέλγιο

Γνωρίστε το Βέλγιο με τη Piktalent

Βρυξέλλες

  • Γαλλικά
  • Ολλανδικά
  • Γερμανικά

Χειμώνας 0°C/5°C (32°F έως 41°F) Καλοκαίρι 20°C/25°C (68°F έως 77°F)

Από το 2023, τα άτομα μπορούν να αναμένουν ότι θα ξοδεύουν περίπου 950 έως 1.350 ευρώ μηνιαίως για έξοδα διαβίωσης, εξαιρουμένου του ενοικίου.

Το 2023, ο μέσος ετήσιος μισθός στο Βέλγιο κυμαίνεται από 42.000 έως 46.000 ευρώ.

Εάν ενδιαφέρεστε να βρείτε εργασία ή πρακτική άσκηση στο Βέλγιο

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τον πίνακα των κενών θέσεων εργασίας μας.

Διαθέσιμες κενές θέσεις εργασίας στο Βέλγιο

Συμβούλιο κενών θέσεων